אובדן כושר עבודה חלקיאובדן כושר עבודה חלקי

במהלך חיינו יתכנו אירועים רבים אשר אינם נמצאים בשליטתנו, ועלולים להשפיע משמעותית על אופן חיינו.

על כן, אנו מבטחים את עצמנו, לכל מקרה בו תתרחש צרה אשר לא נוכל להתמודד איתה לבדנו.

כתוצאה מכך, חברות הביטוח מציעות מגוון רחב של פוליסות ביטוח, הכוללות : ביטוח חיים, אובדן כושר עבודה, ביטוח תאונות, ביטוח כנגד מחלות קשות, ביטוח סיעודי וכדומה. ביטוח אובדן כושר עבודה, הינו מרכיב בפוליסת ביטוח שונות, או ביטוח ייעודי בפני עצמו. על כן, ביטוח זה הפך לנפוץ ביותר בקרב האוכלוסייה במדינת ישראל.

סוגי התביעות המוגשות

פוליסת הביטוח מעניקה למבוטח דמי פיצוי חודשיים, אשר קבועים על פי הסעיפים בפוליסת הביטוח. באופן כללי, דמי הפיצוי בפוליסה נקבעים על פי שיעור אובדן כושר העבודה, אל מול השתכרותו של המבוטח ב-12 החודשים האחרונים שקדמו לאירוע. יחד עם זאת, ישנם שני סוגי תביעות מרכזיות המוגשות בגין אובדן כושר עבודה:

  • אובדן כושר עבודה מלא – המבוטח יהיה זכאי לקבל פיצוי לאובדן כושר עבודה מלא, כאשר שיעור הפגיעה ביכולות עבודתו יעלה על 75%. כמו כן, ישנן פוליסות הכוללות סעיפים שונים בנוגע להגדרת כושר העבודה, כאשר בחלקן, שיעור הפגיעה ייחשב בהתייחסות לעבודה סבירה אחרת, אשר תואמת את מיומנותו וניסיונו של המבוטח, לעומת פוליסות אחרות, בעלות דמי פוליסה חודשיים גבוהים יותר, בהן שיעור הפגיעה יתייחס לעבודה בה עבד המבוטח בחמש השנים האחרונות.
  • אובדן כושר עבודה חלקי – המבוטח יהיה זכאי לקבלת פיצוי בגין אובדן כושר עבודה חלקי, כאשר הפגיעה הגופנית תפגום בשיעור של 25% עד 75% מכושר העבודה של המבוטח. סכום הפיצוי אשר יינתן על ידי חברת הביטוח, תלוי בהגדרות פוליסה, כאשר בחלק מן המקרים שיעור אובדן כושר העבודה יותאם לסכום הפיצויים החודשיים הניתן על ידי חברות הביטוח, ובמקרים אחרים, ישולם פיצוי אשר נקבע מראש בהגדרות הפוליסה.

ייעוץ על ידי עורך דין מומחה

למראית עין, נראה כי נושא קבלת הפיצויים הינו פשוט ביותר, ומצוין בבירור בפוליסת הביטוח. אך, לדאבונם של המבוטחים, הסעיפים במרבית פוליסות הביטוח, נתונות לפרשנויות משפטיות מגוונות, כך שבמקרים רבים, חברות הביטוח מאתרות את הפרצה, אשר מאפשרת להן להימנע מתשלום הפיצויים למבוטח, באופן מלא או חלקי. לכן, ישנה חשיבות מכרעת לפגישת ייעוץ עם עו"ד תביעות ביטוח בעל ניסיון רב בתחום דיני הביטוח. עורך דין מקצועי, יעניק למבוטח את הידע המקצועי הדרוש, בכדי להתמודד אל מול התנערותה של חברת הביטוח מתשלום דמי הפיצויים, אשר מגיעים למבוטח על פי פוליסת הביטוח.

דוגמא לאובדן כושר עבודה חלקי

לדוגמא : מקרה בו מוכר פרחים נפצע בגבו, ובשל כך כשירות עבודתו נפגמה בשיעור של 60%. על פי פוליסת הביטוח, שיעור פגיעה של 60% מהווה אובדן כושר עבודה חלקי, על כן, על חברת הביטוח צריכה לשלם למבוטח, דמי פיצוי חודשיים בשיעור של 50% מן המשכורת הממוצעות בשנה האחרונה, עד לגיל הפנסיה. אך חברת הביטוח דחתה את תביעת המבוטח, בטענה כי זה הגיש את התביעה באיחור, ועל כן, לא ניתן לערוך בדיקה לגבי אמיתות הממצאים. בעזרת עורך דין מקצועי, הגיש המבוטח תביעה בבית המשפט, אשר פסק, כי אין כל בסיס בטענתה של חברת הביטוח, ועלייה לשלם למבוטח את דמי הפיצויים על פי המופיע בפוליסת הביטוח.

לסיכום,

חברות הביטוח מבטיחות למבוטחים דאגה מלאה בשעת הצורך. אך בפועל, הבטחות אלו מתמוססות כלא היו, בשעה שהמבוטח דורש את המגיע לו על פי הכתוב בפוליסת הביטוח. לכן, במקרים בהן נפגע כושר השתכרותו של המבוטח באופן חלקי, חובה עליו לפנות מיידית לפגישת ייעוץ עם עורך דין מומחה בתחום דיני הביטוח, בכדי למנוע מחברות הביטוח, את האפשרות להימנע מתשלום דמי הפיצויים המופיעים בפוליסה.

[ois skin="skin2"]

כתיבת תגובה